12 maja 2017

Oświadczenie dyrektora Marka Nowaka – 2017-05-12

W sprawie wątpliwości związanych z finansowaniem uroczystości na cześć patrona Regionalnego Szpitala Specjalistycznego.

Szanowni Państwo

Aby rozwiać pojawiające się wątpliwości związane z organizacją Gali z okazji 160. rocznicy urodzin i 100. rocznicy śmierci Władysława Biegańskiego informuję raz jeszcze, że Regionalny Szpital Specjalistyczny w Grudziądzu nie wydał ani jednej złotówki z pieniędzy publicznych na pokrycie kosztów tego wydarzenia kulturalnego. Wszelkie faktury, wydatki związane z uroczystością i koncertem pokryli sponsorzy. Część z nich wspierała szpital nie tylko finansowo, ale także materialnie.

Przy tej okazji jeszcze raz gorąco im dziękuję, za to, że wydatnie przyczynili się do upowszechniania wiedzy o wybitnym Polaku, patronie szpitala Władysławie Biegańskim, że nie są im obce wartości i idee, które doktor Biegański głosił i które po sobie pozostawił.

Dziękuję również gościom – w szczególności pacjentom – za liczne przybycie na uroczystość i pozytywne komentarze oraz opinie po gali.

Jeśli moje oświadczenie jest niewystarczające lub niewiarygodne dla polityków, oponentów i osób, które nieustannie krytykują sposób zarządzania szpitalem, polecam im, aby ze swoimi wątpliwościami udali się do prokuratury.

Marek Nowak
dyrektor Szpitala

Realizujemy narodowy program

pakietu onkologicznego

Szukasz informacji dotyczących hospitalizacji?

Sprawdź STREFĘ PACJENTA

Śledź nas na Facebooku i Instagramie.

Jesteśmy zawsze blisko Ciebie

ul. Rydygiera 15/17, 86-300 Grudziądz